اخذ دفاتر پلمپ

بر اساس ماده 6 قانون تجارت،کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی پس از ثبت شرکت، جهت اظهار هزینه ها و درآمدهای خود نیاز به دفاتر پلمپ دارند. هر شخص تاجری و هر شرکت، موسسه و سازمانی که مشمول قوانین مالیات باشد، باید کلیه عملیات و مراودات مالی خود را در محلی که قانون تعیین نموده ثبت و نگهداری کند. همراه ما باشید تا تمامی شرایط و مدارک لازم جهت اخذ دفاتر پلمپ را خدمت شما عزیزان توضیح دهیم.

دفاتر قانونی

دفاتر قانونی که به نام دفاتر تجاری نیز شناخته می شوند، برای مشخص نمودن فعالیت های مالی سالیانه شرکت‌ها و تجّار بصورت اجباری در نظر گرفته می شوند. در صورتی که شرکت فعالیتی هم نداشته باشد جهت اعلام عدم فعالیت خود به دارایی، باید دفاتر پلمپ شده خود را به صورت سفید یا خالی به حوزه دارایی شرکت تسلیم نمایند. علت نامگذاری این دفاتر، به نام دفاتر پلمپ به این دلیل است که کلیه صفحات این دفاتر در اداره مالیات و ثبت شرکت ها پلمپ می شوند.دفاتر پلمپ به صورت دفتر کل و روزنامه می باشند که بر حسب کارکرد 50-100-150 برگی می باشند.

دفاتر پلمپ

انواع دفاتر قانونی کدام است؟

دفاتر قانونی یا تجاری دارای انواع مختلفی است و هر کدام برای امر به خصوصی مورد استفاده قرار می گیرند. که در زیر به طور کامل به آن میپردازیم.

الف) دفاتر رسمی

طبق قانون تجارت، ۴ نوع دفاتر قانونی رسمی داریم که شامل موارد زیر است:

  1. دفتر روزنامه
  2. دفتر کل
  3. دفتر دارایی
  4. دفتر کپیه

دفتر روزنامه چیست؟

مهم ترین دفتر قانونی، دفتر روزنامه است. دفتر روزنامه، دفتری است که در آن ریز هزینه ها و سود و زیان به صورت روزانه وارد میشود. دفتر روزنامه شامل دو دسته عمومی و اختصاصی می باشد.

دفاتر پلمپ

دفتر کل چیست؟

یکی دیگر از دفاتری که جهت پلمپ دفاتر تجاری با آن سر و کار داریم دفتر کل است. دفتر کل دفتری است که درآن ریز هزینه ها ی دفتر روزنامه به صورت هفتگی وارد می شود. به طور کلی می توان گفت برای هر حساب یک صفحه جداگانه در دفترکل وجود دارد و هر تاجری باید کلیه معامله های خود را حداقل هفته ای یکبار از دفتر روزنامه استخراج کند و با تعیین اینکه مربوط به کدام نوع از معاملاتی است که در طی هفته انجام داده است در صفحه مخصوص به آن، در دفتر کل بطور خلاصه قید نماید.

مقالات مرتبط: مراحل و مدارک لازم برای ثبت برند تجاری

دفتر دارایی چیست؟

دفتری است که هر تاجری باید هر سال لیست کامل و جامعی از کلیه دارایی های منقول و غیر منقول، بدهی ها و مطالبات سال گذشته خود را به صورت جزء به جزء و به ترتیب در آن قید کند و آن را امضاء کرده و برای انجام این کار حداکثر تا پانزدهم فروردین سال بعد فرصت دارد.

دفتر کپیه چیست؟

هر تاجر باید کلیه مخابرات، مراسلات و همچنین کلیه صورتحساب هایی که صادر می نماید را با رعایت تاریخ در آن ثبت نماید. همچنین تاجر باید کلیه مراسلات و مخابرات و صورتحساب های وارده خود را به ترتیب تاریخ ورود آن ها مرتب کند و در لفاف مخصوصی ضبط و نگهداری نماید.

ب) دفاتر غیر رسمی

دفتر معین جزء دفاتر قانونی اما غیر رسمی می باشد. این دفتر برای مجزا کردن حساب های دفتر کل در صورت لزوم نگهداری می شود.

انواع دفتر معین:

  1. دفتر معین بدهکاران
  2. دفتر معین بستانکاران
  3. دفتر معین اموال

کاربرد دفاتر پلمپ

  • ارایه اظهارنامه مالیاتی: یکی از مواردی که لازم است دفاتر، پلمپ شوند ارائه اظهارنامه مالیاتی است. در شرکت های بزرگی که دفاتر پلمپ شده خود را ارائه ندهند در آینده با جریمه های سنگینی از سوی دارایی روبه رو می شوند.
  • دریافت کارت بازرگانی: برای اخذ کارت بازرگانی شما نیاز به دفاتر پلمپ دارید. این موضوع برای شرکت هایی که اساس کار آنها بر مبنای صادرات و واردات هستند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به همین خاطر لازم است که این گونه شرکت ها حتما نسبت به دفاتر پلمپ خود اقدام کنند.

دلایل رد دفاتر پلمپ

چه زمانی برای اخذ دفاتر پلمپ مناسب است؟

شما باید پیش از شروع سال مالی جدید، اقدام به دریافت دفاتر پلمپ شده کنید. برای مثال برای دریافت دفاتر پلمپ شده سال 99 تا پایان اسفند سال 98 باید اقدام نمود، مگر اینکه تمامی صفحات دفاتر پیش از پایان سال مالی تمام شوند و نیاز به دفاتر جدید باشد که در اینصورت میتوانند  دفاتر جدید  اخذ نمایند.

افرادی که مشمول عملیات پلمپ دفاتر قانونی می شوند

  • تمامی اشخاص حقوقی که در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسانده شده اند.
  • تمامی اشخاص حقیقی دارنده کسب و کار ( دسته اول موضوع آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م )
  • افرادی که مجموع فروش آن ها و یا ده برابر درآمد آن ها بر اساس برک قطعی مالیات از سال ۹۱ به بعد بیشتر از ۳ میلیارد تومان بوده است. و در خصوص اشخاص حقیقی که کسب و کار داشته و خدمات ارائه می دهند مانند وکلا ، کارشناسان رسمی دادگستری و پزشکان ۱٫۵ میلیارد تومان بیشتر باشد.
  • تشکل های قانونی مانند (انجمن ها ، احزاب ، اتحادیه های صنفی )

اشخاص بیان شده در زیر جدا از حجم فعالیت جزء مودیان دسته اول آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م به شمار می روند.

  • واردکنندگان و صادرکندگان
  • صاحبان کارخانه ها و واحد های تولیدی و بهره برداران معادن
  • صاحبان هتل سه ستاره و بالاتر
  • صاحبان بیمارستان ها ، کلینیک های تخصصی و زایشگاه ها
  • صاحبان مشاغل صرافی
  • فروشگاه های زنجیره ای

 

مدارک مورد نیاز جهت اخذ پلمپ دفاتر

  • کپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده ” در دفترخانه اسناد رسمی یا توسط وکیل موسسه” تمامی اعضای شرکت
  • اسکن روزنامه رسمی تاسیس
  • اسکن روزنامه رسمی آخرین تغییرات
  • مهر شرکت

مهلت پلمپ دفاتر

جهت اخذ دفاتر پلمپ شده هر سال؛ باید سال قبل از آن؛ در واقع  پیش از شروع سال مالی جدید؛ اقدام به دریافت دفاتر پلمپ شده نمود. برای مثال برای دریافت دفاتر پلمپ شده سال 1400 تا پایان اسفند سال 1399 باید اقدام نمود ؛مگر اینکه تمامی صفحات دفاتر؛ پیش از پایان سال مالی تمام شوند و نیاز به دفاتر جدید باشد که در اینصورت می‏توانند  دفاتر جدید اخذ نمایند.

اگر درخواست پلمپ دفاتر ندهیم و اقدام نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

برای اینکه روند مالی شما و یا شرکت شما شفاف باشد و بر اساس این دفاتر مالیات شما مشخص شود باید دفاتر قانونی خود را تهیه و تکمیل نمایید و طبیعتا اگر شما این دفاتر را نداشته باشید امکان ارسال اظهار نامه مالیاتی و گرفتن کارت بازرگانی را نخواهید داشت.

زمان اقدام همانطور که گفتیم قبل از شروع سال مالی جدید است و پس اقدام و درخواست دفاتر پلمپ و دفاتر قانونی که با پست به آدرس شما ارسال می شود حتما از آنها نگهداری فرمایید که خط خوردگی و پارگی و.. نداشته باشد.

این دفاتر توسط ممیز مالیاتی شما بررسی میشود و از نظر سلامت نیز چک می شود پیس آن را در جای مطمعنی نگهداری نمایید و یادتان باشد که به هیچ عنوان پلمپ آن نباید مشکل پیدا کند.

اگر برای اخد دفاتر پلمپ و دفاتر قانونی اقدام نکنیم و یا اینکه به هر صورت این دفاتر مشکل پیدا کنند، شما جریمه مالیاتی خواهید شد و بر اساس قوانین مالیاتی علی الراس خواهید شد و چند برابر مالیاتی که باید پرداخت می کردید را باید پرداخت نمایید.

همچنین اگر شفاف و درست دفاتر خود را نگهداری و پر کنید می توانید از بخشودگی های مالیاتی برخوردار شوید.

 

سوالات متداول درباره دفاتر پلمپ:

انواع دفاتر قانونی؟

1-دفتر روزنامه 2-دفتر کل 4-دفتر دارائی 5-دفتر کپیه

برای دریافت دفاتر پلمپ باید از کجا شروع کنیم؟

اولین قدم ثبت درخواست در سایت اداره ثبت شرکت ها ( www.irsherkat.ssaa.ir ) در بخش ثبت پلمپ دفاتر تجاری شرکت ها است.

دفاتر پلمپ چیست؟

برای شفافیت امور مالیاتی هر شخص یا شرکت دفاتری باید تکمیل شود که پلمپ هستند که اتفاقات مالی در آن ثبت می شود.

 

تماس

شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر و همچنین مشاوره رایگان با شماره های زیر تماس بگیرید.

88742720 – 88174757
22845837 – 22890428

77574670 – 77259366

330960480 – 55925729
46042483